torstai 11. elokuuta 2011

Pirkanmaan tiet: Pinsiö-Hämeenkyrö-Ylöjärvi

Loppukesän pikkulenkki Tampereen länsi- ja pohjoispuolella. Mukava vaikka ilta-ajelulle. Kilometrejä tulee vajaa sata ja aikaa menee reilun tunnin verran. Riippuu tietenkin mistä päin reitin alkuun tulee ja mihin on jatkamassa matkaa. Lenkki lähtee 3-tieltä heti Ylöjärven jälkeen Pinsiöstä. Kiertää siitä Sasin ja Mahnalan kautta Hämeenkyröön. Hämeenkyröstä Viljakkalan kautta Ylöjärvelle.

Tiet ovat kohtuu hyvässä kunnossa. Vain Pinsiön ja Sasin välillä oli hieman huonokuntoista asfalttia ja reitin loppupäässä Ylöjärvellä oli todella suuria pitkittäisiä pintavaurioita. Tankkaus mahdollisuudet löytyvät Ylöjärveltä joko reitin alkupäästä tai loppupäästä, tai sitten Hämeenkyröstä poikkeamalla reitiltä kylille. Reitin varrella on ainoastaan yksi tankkauspiste, Viljakkalassa ST1 asema. Samasta paikasta saa myös kahvia, pullaa, virvokkeita ja vaikka pizzaa. Nopeusrajoitukset vaihtelevat kylien 40 km/h rajoituksista 80 km/h rajoituksiin kylien välillä.

Reitin alkuosa on maisemiltaa ihan mukavaa, varsinkin Mahnalan ja Hämeenkyrön väli. Muutenhan Pirkanmaan pikkuteit kulkevat pääsääntöisesti metsän keskellä. Mutta mutkia ja mäkiä löytyy. Muuta liikennettä on kohtuu paljon joten kannattaa olla varovainen kaasukäden kanssa.


Näytä Pirkanmaan tiet: Pinsiö-Hämeenkyrö-Ylöjärvi suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.