lauantai 17. toukokuuta 2014

Mitas Finnish FIM Speedway Grand Prix 2014

Moottoripyörän satulasta -blogi vietti aurinkoisen ja kauniin iltapäivän ja illan moottoriurheilun parissa Tampereella Ratinan Stadionilla, kun paikalle oli saapunut ensimmäinen Suomessa järjestetty Speedwayn Grand Prix kisa. Ratinan täytti metanolin ja risiiniöljyn tuoksu ja voimakkaiden yksisylinteristen erikoismoottoripyörien jylinä. Kirjoittajan mieliin palasi lapsuus vuodet, kun pienenä poikasena Eteläpuistossa seurattiin samaa lajia. Kerrassaan hienoa, että tällainen tapahtuma saatiin järjestettyä Tampereelle.

Tosin muutama poikittainenkin sana on sanottavana järjestelyiden onnistumisesta. Ensinnäikin osa paikalla olleista järjestysmiehistä oli todella asiattomia ja huonosti käyttäytyviä. Varsinkin ne "hedelmät kainalossa" kulkevat nuoret miehet, jotka testosteroidien huumassa olivat uransa huipulla kun saivat ohjata ihmisiä tapahtumassa. Eikä kielitaitokaan oikeen riittänyt näin kansainväliseen tapahtumaan. Suurin osa järkkäreistä oli tosin varmaankin ihan tunnollisia ja kunnollisia, mutta nämä negatiiviset tapaukset nyt jäivät mieleen. Ainakin omalta osalta sain todella töykeää kohtelua näiltä herroilta. Ja ruoka, se oli sitten erikoinen tapaus. Pariin otteeseen sain tulkata ulkomaalaisen kisavieraan kysymyksiä ja pyyntöjä ruokapalveluhenkilöstölle, kun he eivät edes englantia osanneet. Itse tilasin pyttipannun, mutta sain sinne sekaan muikkuja. Ei hyvä, ei ainakaan kala-allergikolle. No ruoan vaihto kyllä onnistui, mutta melko huolimatonta ja epäilyttävää toimintaa ruokapalvelulta jos sekoittaa kalaruokaa liharuoan sekaan. Siinä ruoasta valittaessani, taakseni ilmestyi saman tien järjestysmies "iholle" tarkkailemaan tilannetta. Olin kai suurikin turvallisuus uhka valittaessani kalasta liharuoassa. Ja tottakai yleinen pyyntö olisi saada lisää vessoja tilaisuuteen. Asia missä järjestysmiehet eivät onnistuneet oli tupakointi katsomoissa. Vaikka katsoimoissa oli selkeät kyltit, tupakointi kielletty, silti siellä tupakoitiin. Eivätkä järjestysmiehet tehneet asialle mitään. Ei ollut kiva lapsen kanssa istua katsomossa ja nauttia passiivisesta tupakoinnista. Ja hei, sain kyllä sanotuksi tupakoitsijoille että menisivät muualle tupakoimaan. Riitahan siitä oli kehkeytymässä.

Mutta muuten tapahtuma oli hieno ja mielenkiintoinen. Ja ensi vuoden kisaa mielenkiinnolla odotellaan. Ja kulkihan mukana kamerakin. Blogin tapaan alla kuvakollaasi ja samat kuvat yksittäisinä nurkkaus.net valokuvagalleriassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.