perjantai 8. kesäkuuta 2007

Ahvenanmaa 2007

Menopäivä Ahvenanmaalle alkaa olla lopuillaan. Reitti kulki Tampereelta Huittisten Säkylän ja Mynämäen kautta Kustaviin. Sieltä lossilla ja lautoilla Brändön ja perille Vårdön. Huittisiin saakka oli tylsää ajoa isoa tietä pitkin mutta siitä eteenpäin tiet muuttuivat mutkasemmiksi ja paljon mielenkiintoisimmiksi ajaa. Varsinkin Brändön punainen asfalttitie oli hauskaa ajettavaa.

Säät todella suosivat menomatkaa aurinko paistoi koko ajan ja suurimman ajan pilvettömältä taivaalta. Ajallisesti kaikki sujui hyvin. Paljon myöhemmäksi kuin 12 ei lähtöä olisi voinut jättää. Osnässissä Kustavissa ei luppoaikaa ollut kuin 45 minuuttia. Ja matkan aikana ei paljon taukoja pidetty. Torsholmassa Brändössa tosin jouduimme odottamaan nelisen tuntia kun myöhäisempi lautta oli varaushetkellä täynnä ja jouduimme käytämään aikaisempaa lauttaa, mutta auringonpaisteella tästä ei koitunut suurta haittaa.

Mopojen kiinnitys lautoille kyllä ihmetytti. Ensimmäisellä lautalla liinat vielä toimivat ja kiinnityspisteitä löytyi hyvin, mutta toisella lautalla pyörän kiinnitys kanteen meni ihan hyvän onnen piikkiin. Onneksi meri on tyyni eikä lautta paljon kallistele. Toivottavasti pysyy pystyssä. Sen näkee sitten kun ollaan perillä Hummelvikissä.

Seuraava juttu kirjoitetaankin sitten kun ollaan kierretty Ahvenanmaan pääsaarta. Siinä ehkä enemmän tarinaa nähtävyyksistä ja kohteista missä ajella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.