tiistai 17. toukokuuta 2011

Pirkanmaan motoristien viikkkokokoontumispaikat 2011

Päivitetään taas hieman, jo aikaisemminkin tuolla toisaalla sivuttua aihetta, motoristien viikkokokoontumispaikoista täällä Mansen seudulla. Erinaisia listoja löytyy pitkin internettiä, mutta lisätään yksi uusi sellainen. Olen osassa paikoista itse poikkeillut, niistä pystyn antamaan aivan omakohtaista arviota, mutta osa on paikkoja joihin olen törmännyt netissä pyöriessäni. Niissäkin toivottavasti tulee tämän kauden aikana käytyä ja kirjoitettua omakohtaista arviota. Ja aina saa lähestyä allekirjottanutta mikäli listasta puuttuu jokin paikka. Lähetä sähköpostia tai muuta viestiä paikasta, niin tullaan poikkeileen ja lisätään paikka listalle ja karttaan. Tosiaankin Google Mapsista löytyy kartta, johon on merkitty "nastoilla" näitä viikkokokoontumispaikkoja. Alla on kartta Mansen paikoista.


Näytä Pirkanmaan motoristien viikkokokoontumispaikat ja muut kahvittelupaikat suuremmalla kartalla

Maanantai (tummansiniset nastat)

KUTALAN KASINO, Sastamalassa Kutalan kylässä, kokoontuminen klo 1800 alkaen. Kahvila, kioskirakennus keskellä kylää Kutalan sillan kupeessa. Itse en ole vielä täällä poikkeillut.

Arvio: -

SAPPEE, Pälkäne, kokoontuminen laskettelurinteen kahviolla klo 1800-2100. Faciliteetit kunnossa, laskettelurinteen ravintolarakennus, jossa tarjolla kahvia ja muuta pikkupurtavaa ja hyvät wc-tilat. Ja ainakin paikan nettisivujen mukaan kahvi ja munkki tarjouksessa motoilijoille 2,50 €. Matka huipulle kulkee mutkittelevia pikkuteitä pitkin. Ja tie on asfalttia huipulle asti, ainoastaan parkkialue ylhäällä on vielä hiekkaa, mutta jalan alle saa vanerinpalan varmistamaan ettei pyörä kaadu, jos jalka uppoaa hiekkaan.

Arvio: 4/5

Tiistai (punaiset nastat)

PYYNIKIN NÄKÖTORNI, Tampere, kokoontuminen klo 1730 alkaen. Tätä paikkaa ei varmaan tarvi paljon kehua. Perinteinen motoristien kokoontumispaikka Mansessa, kävijöitä todella paljon. Kauniissa harjumaisemassa näkötorni ja ne kuuluisat munkit, "Mansen parhaat". Parkkipaikkoja vähän niukasti, ja paljon muutakin liikennettä. Motoristi ota muut huomioon ajaessasi harjulle, varsinkin alueen asukkaat.

Arvio: 4/5

MUSTALAHDEN SATAMA, Tampere, kokoontuminen klo 1800 alkaen. Näsijärven rannalla satamassa kahvila/ravintola rakennussa, tarjolla pientä purtavaa ja muita virvokkeita. Parkkipaikat vähissä, pyöriä paljon ja liikennejärjestelyt "hieman" hankalat ja paljon muita kulkijoita.

Arvio: 3/5

VANHA TUULANTUPA, Lempäälä, kokoontuminen klo 1800 vanha huoltoasema Lempäälässä tien nro 130 läheisyydessä. Hyvät liikenneyhteydet ja parkkipaikat. Ja isossa kahvilassa saa syömistä ja juomistaan.

Arvio: 2/5

Perjantai (vihreät nastat)

VEHONIEMEN AUTOMUSEO, Kangasala, kokoontuminen klo 1800 alkaen ja jatkuu niin pitkään kuin motoristeja riittää, aina puoleen yöhön asti. Ilmainen sisäänpääsy automuseoon ja kahvila/ravintola kahvine ja munkkeineen. Hyvät tiet ajella, harjulla rajoitetusti parkkitilaa.

Arvio: 4/5

Yleisiä paikkoja (vaalensiniset nastat)

OTAMUS SILTA, Sastamala lähellä Nokian rajaa. Otamus sillan kupeessa kesäkahvila, kahvia ja muita virvokkeita. Tien Nokialta Siuron kautta Otamukselle ei ole kovin hyvässä kunnossa, routavaurioita ja muita heittoja. Silti mukava mutkatie, mielenkiintoisampi ajaa kuin vt 11 eli Porintie jota pitkin Otamukselle myös pääsee.

Arvio: 3/5

MUROLEEN KANAVA, Ruovesi lähellä Ylöjärven ja Tampereen rajaa. Kesäkahvila Muroleen kanavalla Näsijärven pohjoispäässä. Mukava taukopaikka vaikka Näsijärven ympäri ajelulla. Kahvia ja muita virvokkeita. Paljon veneilijöitä ja motoristeja, mökkeilijöitä ja autoilijoita. Tiet ovat mukavia ja mutkaisia ajaa. Välillä routavaurioita ja heittoja.

Arvio: 3/5

Lisätään näitä paikkoja sitä mukaan kun uusia tulee kierreltyä tai niitä jostain ilmestyy. Ja kesän aikana yritän päästä kiertämään kaikki tässä mainitut paikat ja ottamaan muutaman kuvituskuvan.

1 kommentti:

  1. Jumesniemesssä on uusi taukopaikka, tien 2622 varrella kesäkahvila Jumesniemen Koulunmäki. Kannattaa pysähtyä. Kotitekoista pullaa ja kiva kotoinen ilmapiiri ruutuliinoineen. Jumesniemen kotisivuilla oli esite kahvilasta.

    VastaaPoista

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.