maanantai 30. toukokuuta 2011

Sappeen laskettelukeskus: Pirkanmaan motoristien viikkokokoontumispaikka

Maanantaisin Pirkanmaan motoristit kokoontuvat Sappeen laskettelukeskuksella. Sappee on uusi yrittäjä näissä motoristikokoontumispaikoissa, aloittanut "tapahtuman" järjestämisen vasta kaudella 2011. Kahvila on auki ja kokoontumisen ajankohta on ajokaudella maanantaisin klo 18-21.


Näytä Pirkanmaan motoristien viikkokokoontumispaikat ja muut kahvittelupaikat suuremmalla kartalla

Sappeen laskettelukeskus sijaitsee Pälkäneellä n. 60 km päässä Tampereen keskusta, ajoaikaa on suuntaansa n. tunti. Sinne pääsee joko ajamalla tietä 12 pitkin Pälkäneelle ja kääntymällä tielle 322 m kohti Aitoota ja Luopioista ja kääntymällä sieltä tielle 3230. Tai ajamalla Sahalahdelle tietä 235 pitkin ja kääntymällä sieltä tielle 3230. Kummallakin tiellä on hyvät opasteet Sappeen Laskettelukeskukseen. Pälkäneen kautta ajaessa on tie isompaa ja nopeampaa ja ehkä hieman paremmassa kunnossa. Sahalahden kautta ajaessa ei ole aivan niin paljon liikennettä, mutta varsinkin tie 3230 on aika routavaurioinen. Muutamassa kohdassa on pitkittäissuuntaisia railoja tien pinnassa. Kannattaa ottaa varovasti. Mutta tie on mukavan mutkainen ja mäkinen ajettavaksi.

Sappeen laskettelukeskus. Prätkiä maanantaina 30.5.2011
Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Itse laskettelukeskuksella on faciliteetit kunnossa järjestää viikkokokoontumista. P-alue on riittävän iso suurellekin määrälle prätkiä ja vaikka se on hiekkaa sai jalan alle vaneripalan joka varmisti ettei jalka uppoa hiekkaan ja pyörä kaadu. Ja kahvilarakennus on kunnollinen, ei tarvi mistään kioskista jonottaa kahvia ja munkkia (2,50 €). Tarjolla on myöskin makkaraa grillistä (1 €) ja muurinpohjalättyjä (2€), tai oli aikakin maanantaina 30.5. kun itse poikkeilin paikalla. Ajaessani kohti Sappeeta minua vastaan tuli 20 prätkää ja parkissa oli toiset 20 prätkää kun saavuin paikalle, ja pois lähtiessä paikalle tuli vielä kymmenkunta prätkää. Toivottavasti saavat toiminnan käyntiin kannattavasti. Ainakin henkilökunnan mukaan toiminta on kokoajan vilkastumaan päin.

Kannattaako sitten Mansesta ajelle Sappeeseen? Se on jokaisen itse päätettävä. Kyllä paikalla ainakin muutaman kerran kaudessa tulee poikettua. Onhan tuo 120 km melko pitkä pätkä ilta-ajelulle, mutta tiet ovat  mielenkiintoisia ajaa ja missäs sitä kauniin kesäillan viettäisi kuin moottoripyörän satulassa? Itse antaisin paikalle arvosanan 4/5 tähteä. Hyvät tiet, hyvät p-alueet ja huomioitu vanerinpala jalan alle, kahvila iso ja tarjolla hyvät tarjottavat. Myös wc-tilat löytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.