perjantai 3. helmikuuta 2012

MP12-Moottoripyöränäyttely

MP12 moottoripyöränäyttely on sitten nähty ja koettu. Mitä siitä jäi käteen? Tällä kertaa ei oikeastaan mitään. Tarkoituksella en kerännyt itselleni mitään esitteitäkään. Ne lentävät kuitenkin nopean selaamisen jälkeen roskiin. Uutta prätkää en tarvi ja varuste puolikin on kohdallaan. Ja niitä lisävarusteita mitä mopooni aion hankkia ei tarvi enää luetteloista etsiä. Ne kun on tiedossa. No, valokuvia tuli otettua ja niitä tulee näytille sitten seuraavaan postaukseen.

Itse messuista sen verran, että suuret merkit ja maahantuojat olivat hyvin edestettuina ja komeilla ständeillä varustettu. Ainoastaan Yamaha loisti poissaolollaan. Itse olisin kyllä halunnut katsastaa Yamahan isojen customeiden tarjonnan, vaikka pyörän vaihto ei nyt päällimmäisenä olekaan mielessä. Suzukin iso 1800 kuutioinen oli ihan kivan näköinen, vaikka en hirveästi siitä etuvalosta vieläkään tykkää. Victorilla oli pari ihan kivaa mallia ja Harley-Davidsoniltakin löytyi omaa silmää miellyttävä malli. Kovin tarkkaan en kuitenkaan uusia pyöriä tutkaillut, mutta kai jokaisella valmistajalla oli jotain uuttakin tarjolla.

Messujen hallijärjestystä ja niiden määrä oli varmaan tälle vuodelle hieman muutettu. Sen verran väljää ja tyhjää oli messukeskuksessa. Paikka paikoin jopa liian tyhjää ja sotkuisen oloista. Tosin ei näin perjantaipäivä väkeäkään ollut liikkeellä sitä maksimimäärää. Ehkä lauantain väentungoksessa uudet väljemmät käytävät tuntuvat ahtailta. Messut ovat mielestäni muuttuneet huonompaan suuntaan. Tarjolla on paljon kaikkea ylimääräistä, sinänsä moottoripyöräilyyn liittyvää, kamaaa kuin pelkkiä prätkiä ja ajovarusteita. Vaatteiden ja muiden oheistuotteiden myyjiä tuntuu olevan kerta kerralta aina vain enemmän. Eikä niitä ollut tällä kertaa eroteltu eri halliin. Se voisi olla hyvä ratkaisu. Prätkät ja varusteet omana yksikkönään ja oheistuotteet ja muut omana yksikkönään.

Päivän tapahtumaan olin hieman pettynyt. Odotin jotain parempaa kuin muutaman ajajan muutama kierros jollakin radalla. Ja FMX show peruttiin perjantain esimmäisen kerran osalta kokonaan, kun rata ei ollut kelvollinen siihen toimintaan. Itse odotin näkeväni hienoja temppuja motocross-pyörillä. No, ehkä ensi kesänä pääsee johonkin tapahtumaan jossa näkee FMX temppuja.

Matkailuosastolla piipahdin erityisellä mielenkiinnolla Lahden moottoripyörämuseon ja Ace cafen osastolla. Josko vaikka sinne pääsisi poikkeilemaan jonain kauniina ajelupäivänä. Matka Mansesta Lahteen kun ei ole mikään hirmuinen. Oikeastaan sopiva päivän ajeluretkelle, vaikka pikkuteitä kierrellen.

Näin messujen jälkeen on päässä pyörimässä miete. Mikä saa miehen joka vuosi lähtemään MP-messuilla? Matkustusta junassa tai autossa tunti tolkulla. Kävelemistä enemmän tai vähemmän ruuhkassa katselemassa tavaroita joita ei oikeastaan tarvi. Vaikka siellä muutaman tutun tapaakin, onko messuilla käynti kaiken vaivan arvoista? En oikeen tiedä. Jo muutaman kerran on käynyt mielessä lähteäkö vaiko eikö lähteä messuille. Toistaiseksi on vielä lähdetty, mutta tulevaisuudesta ei osaa sanoa mitään.

Niitä valokuvia messuilta tosiaankin seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.