maanantai 21. elokuuta 2023

Autofit Rallicross SM 2023, Nokia

Nokian moottoriradalla ajettiin neljäs osakilpailu Autofit Rallicross SM 2023 sarjasta menneenä viikonloppuna. Kaikissa sarjoissa ajpaikalle ei ollut tunkua erilaisten päällekkäisten tapahtumien ja sääntöjen mahdollistamana. Osa kärkikilpailijoista oli ajamassa Saksassa kilpaa samana viikonloppuna, ja kun säännöt mahdollistavat yhden osakilpailun tulosten jättämisen pois kauden lopputuloksista, ei kuitenkaan viimeistä kilpialua, niin sattumat osoivat tähän Nokia osakilpailuun ja osa kilpailijoista tosiaan loisti poissaolollaan. Mutta ei se muiden menoa haitannut, vaikkakin joissain lähdöissä ei ollut kuin muutama kilpailija.

Viikonloppu vedettiin läpi kohtuullisella tempolla hyvässä säässä. Lauantaina pilvipoutaa ja sunnuntaina hieman enenmmän aurinkoista. Valokuvaamisen kannalta lauantain pilvipouto oli kyllä parempaa. Mutta summa summaarum, Nokian vajaan kilometrin radalla päästeltiin menemään oikeen huolella. Tässä monelle Tampereen seutulaisella tietoisku, Nokialla todellakin on moottorirata. Pääasiassa jokkis ja rallicross käytössä, mutta myös asfalttipaanaa löytyy. Missäkö se sitten on? No Nokian ajoharjoitteluradan ja Nokian renkaiden testiradan yhteydessä ja sitä isännöi Nokian UA.

Lauantai päivän ajoivat suurimmaksi osaksi pikku Crosscartit eri luokissaan ja lähdöissään. Rajoitetun Mini luokan näytösajoista 125/250 luokan täysverisiin kilpureihin. Kiva nähdä että nuortapolveakin osallistuu näin suurin joukoin kisoihin, turvaamaan tulevaisuutta. Tosin siittähän ei kukaan tiedä mihin se on kehittymässä. Millä laitteilla nämä nuorimmat 5 v ajat kun ovat täysi-ikäisiä?

Sunnuntai ajettiinkin sitten tehokkaamilla ja nopeammilla Xtrem ja Xtrem jr luokan crosscarteilla sekä autoilla. 

Akkreditoituneena kuvaajana tuli napsittua valokuvia vähän sieltä sun täältä radan varrelta. Kaikki kuvat nähtävillä Flickr Rallicross SM Nokia 2023 albumissa. Kuvat kuvattu Canon EOS M50mkII kameralla sekä Canon EF 75-300 mm ja Tamron AF 18-270 objektiiveillä. Parhaiten toimi kameran rungossa Tamronin putki. 

Rallicross SM Nokia 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.