sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Moottoripyörämessut Lahdessa 2010

Nyt on sitten nähty Lahden moottoripyöränäyttely. Päällimmäisenä mietteenä jäi päähän kummittelemaan maalaismarkkinamaiset myyjäiset. Siis verrattuina aikasempien vuosien Helsingin MP-messuhin. Tosin käyntipäivä osui sunnuntaille, kun Hesassa on aina käyty lauantaisin.

Jo messulle meno aiheutti 'harmaita hiuksia'. Parkkipaikat olivat täynnä messukeskuksen lähiympäristössä ja järjestysmiehet ohjasivat liikenteen pois. Mutta siihen se ohjaaminen jäikin. Hetken aikaa joutui ajelemaan ihan ilman hajuakaa mihin mennään, kun järjestysmiehiä ei näkynyt missään liikennettä ohjaamassa. Lisää pysäköintipaikkoja löytyi yllättävän kaukaa, ja siellä taas oli liikenteenohjaajia. Mutta tälle välille olisi kaivannut ohjausta tai edes kylttejä mihin mennä. Varsinkaan kun ei tunne kaupunkia ollenkaan. Mutta löydettiin kuitenkin parkkipaikka ja messutkin.

Suuret moottoiripyörämaahantuojat loistivat poissa olollaan. Aivan kuin jo aikaisemmin ilmottivat. Jo sekin vaikuttaa messujen ilmeeseen. Ja asettelu on mielestäni ollut Hesassa aina parempi. Vaate- ja krääsäkauppiaat omassa hallissaan, ja itse asia omassa hallissaan. Lahdessa kun kaikki esillepanijat olivat sikin sokin. Tunnelma todellakin oli markkinamainen. Väkeä ei näin sunnuntaina ollut mitenkään älyttömästi, jopa verrattain vähän, löytyi hyvin tilaa liikkua. Toisin kuin lauantaina, jolloin oli väkeä kuulemma ollut niin paljon, että sisäänpääsyä oli tarvinnut rajoittaa. Ja väkeä jonotuttaa ulkona.

Vaatteiden ja krääsän kauppiaita oli ihan tarpeeksi. Ja tarjoukset sen mukaisia. Näin sunnuntaina tavaroita myytiin halvalla pois, ettei tarvitse kantaa tavaroita mukanaan pois messuilta. Jotain pientä jäi tietenkin mukaan. Niin kuin aina messuita.

Pyöräkuume ainakin nousi huippuunsa messujen ansiosta. Nyt todellakin polttelee, niin pahasti että joutuu harkitsemaan prätkän hankkimista ihan tosissaan. Ja onhan messut olleet aina prätkäilijöiden talvikauden taitos. Tästä kun mennään päivissä eteenpäin tietää, että se ajokausi on alkamassa ihan kuukauden parin päästä.

Kiitos kuitenkin järjestäjille messuista. Hyvä että joku tarttui toimeen kun Hesa aiheutti huokauksen prätkäilijöiden keskuudessaan ilmoituksellaan. Ensi vuoden messuilla todennäköisesti nähdään, oli ne sitten missä vaan.

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Yksi järjestäjistä Riku motorin Riku, moninkertainen rr-maailmanmestari Giacomo “Ago” Agostini ja Mato Valtonen.
Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Riku motorin Riku ja moninkertainen rr-maailmanmestari Giacomo “Ago” Agostini
Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.