torstai 10. marraskuuta 2011

Nettikauppa MPRENKAAT-STORE

Nykypäivänä netistä tuntuu saavan melkein mitä vain tuotteita tilaamalla. Erilaiset tuotteet kuljetetaan joko omalle kotiovelle, lähimpään postiin tai johonkin muualle. Tällä kertaa  Moottoripyörän satulasta -blogi tutustuu moottoripyörän renkaita myyvään ja toimittavaan mprenkaat-store.com palveluun. Se on mprenkaat.fi nettisivuston verkkokauppa, joka nimensä mukaisesti keskittyy moottoripyörän renkaisiin. Toki heidän nettikaupastaan saa myös ajovarusteita sekä nykyään myös mopon-, mönkijän- ja autorenkaita, ja tulevaisuudessa ehkä myös muita moottoripyöräilyyn liittyviä tarvikkeita.

Kyseessä on siis suomalainen verkkokauppa, jossa asiointi tapahtuu suomeksi ja verkkokaupassa on käytettävissä monipuoliset suomalaiset maksuvaihtoehdot. Verkkokauppa toimittaa tuotteet ympäri Suomea ja tarvittaessa tuotteet voi noutaa yrityksen Ylöjärven Viljakkalassa tai Tampereella sijaitsevista toimipisteistä . Varsinaista myymälätilaa yrityksellä ei ole, vaan toiminta ja kaupankäynti perustuu nettiin. Moottoripyörän renkaan voit myös tilata suoraan yhteistyökumppanille, joka asentaa ne moottoripyörääsi "alta alle". Yhteistyökumppaneina on alan ammattilaisia ja heillä onnistuu kaikenlaiset rengastyöt. Kun tilaat moottoripyörän renkaan netissä, niin voit valita toimitetaanko rengas suoraan kotiin vai asentajalle. Näitä yhteistyökumppaneita löytyy tällä hetkellä Tampereelta, Turusta, Vantaalta, Jyväskylästä ja Ylöjärveltä. Ja totta kai renkaat voi tilata myös sille omalle korjaajallekin, mikäli käyttää jotakin tuttua ja varmaa omaa korjaajaa.

Kaikki kaupassa myytävät renkaat tulevat suurilta tukkureilta keski-euroopasta, Saksasta ja Itävallasta, osa myös Balttian maista, ja ovat laatumerkkejä. Renkaat ovat ns. tuoreita eli niiden DOT merkintä on korkeintaan kaksi vuotta vanha. DOT merkintähän kertoo koska rengas on valmistettu. Mikäli rengas on monta vuotta vanha, sen rakenne voi muuttua varastoinnin aikana. Rengas kuivuu tai kovettuu, joka aiheuttaa renkaan ajo-ominaisuuksiin muutoksia. Muutoksia jotka voivat olla jossain tapauksessa kohtalokkaita.

Hyvänä esimerkkinä tälläisistä mahdollisista muutoksista ja vaaratekijöistä voi löytyä talvirenkaista, joita on säilytetty takapihalla merikontissa kesän ajan. Konttin sisälämpötila voi helposti nousta 60-70 ºC korkeaksi, joka aivan varmasti aiheuttaa muutoksia talvirenkaan rakenteeseen. Itse en välttämättä tälläisiä, tai tällä tavalla säilytettyjä, talvirenkaita autooni laittaisi. (kirjoittajan huomautus)

Voit tutustua nettisivustoon tästä linkistä tai klikkaa alla olevaa banneria, joka vie sinut suoraan mprenkaat-store.com sivustolle.


Moottoripyörän satulasta -blogin kirjoittajalla oli mahdollisuus päästä juttelemaan Herkon ja Samulin, mprenkaat-storen omistajien kanssa. Kahvikupin ääressä käytiin läpi hieman yrityksen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Keitä te olette ja mistä? Koska perustettu? Minkä takia?


Me ollaan Herkko ja Samuli Ylöjärveltä. Meillä on moottoripyörän renkaita ja muita varusteita  myyvä nettikauppa Ylöjärven Viljakkalasta. Perustettu 2011 maaliskuussa, toiminta lähtenyt käyntiin ja laajentunut huomattavasti kevään ja kesän aikana.

Prätkistä ja renkaiden tilaamisesta netistä paljon kokemusta. Kylmiltään hypätty bisnekseen. Ajatuksella että autetaan muita netistä renkaita tilaavia saamaan palvelua suomen kielellä.


Paljonko henkilökuntaa?

Kaksin pyöritetään.

Mitä tuotteita löytyy?

MP renkaat ovat kaupan  pääasia, mutta myös monkijän, mopon, skootterin renkaita löytyy sekä erilaisia moottoripyörä varusteita.

Mistä saatte tuotteet?

Renkaat tulevat pääsääntöisesti suurilta tukkureilta Saksasta ja Itävallasta, mutta myös Baltian maista.

Varusteet tulevat Itävaltalaiselta varustetukkurilta,  Racer.at, uutena tulokkaana. Suomessa löytynyt 1 kauppa joka myy varusteita.

Mitkä ovat maksutavat sekä toimitustavat ja -ajat?

Maksutapana toimii suomalaiset pankit. Sivusto ohjaa suoraan omaan verkkopankkiin. Ei tarvitse kikkailla luottokorttien kanssa.

Netin kautta tehty tilaus lähtee eteenpäin 24 h sisällä. Toimitus on nopeimmillaan 4 vrk tilauksesta, normaalisti 4-8 vrk. Kuriiripalvelu tuo kotiovelle, tai postiin. DPD, DHL, GLS toimivat kuriiripalveluina, ja yhteistyössä Itellan kanssa.

Mikä tai kuka muodostaa kohderyhmänne?


Kohderyhmänä ovat kaikki halpoja ja hyviä moottoripyörän renkaita etsivät ja tarvitsevat. Kesän perusteella ison asiakasryhmän ovat muodostaneet 50-60 vuotiaat motoristit, mutta 30-40 vuotiaat muodostavat myös ison asiakasryhmän.

Mutta kaupasta saa ostaa ihan kuka vaan ja mistä vaan. Ympäri suomea.


Mitenkä toimintanne eroaa perinteisistä mp-liikkeistä?

Meillä ei ole varsinaista toimitilaa ja sen mukana tuomia suuria varastoja, ei varastoriskiä. Tavara kiertää nopeasti, eikä jää varastoon pölyttymään ja vanhenemaan.

Miten eroatte muista netissä toimivista rengaskaupoista? Miten kilpailette eurooppalaisia liikkeitä vastaan?

Huomattavasti halvemmat hinnat. Suurempi tarjonta. Löytyy mikä tahansa rengas. Joka pyörään hankitaan rengas. Harvinaisempia renkaita ei välttämättä ole edes tukkarilla, jos tukusta on rengas loppu niin vaikea saada, mutta silloin ongelma on kaikilla.

Suurin kilpailija eurooppalaiset renkaat. Nettikauppa eurooppalaisten hallussa. Niitä vastan kilpaillaan Suomen kielellä, hyvällä palvelulla, yhteyden saa muutenkin kuin vain netin kautta eli vastaamme puhelimeen. Maksuvaihtoehdot sopivat suomalaisille, toimitusaika on eurooppalaisella tasolla. Kun ostat suomalaiselta niin on helppo valittaa kuluttaja-asiamiehelle. Hinta on eurooppalaisten kauppojen tasolla. Osa renkaista halvempia, keskimäärin n. 10 € kalliimmat kuin eurooppalaisilla. Kilpailu ei ole tasapuolista ALV:n suhteen eri eurooppalaisten maiden suhteen. Rengas on-line, keskimäärin kalliimpi kuin Mprenkaat.fi:ssä.

Sivulla on esittelyt renkaista selvällä suomenkielellä, myös linkit rengastesteihin. Ulkomaalaisissa sivustoissa vain renkaan nimi ja malli. Löydä helpommin ja varmemmin itsellesi sopivat renkaat.

Eurooppalaiset voivat kaupata ”vanhaa” rengasta eli  renkaissa on vanha DOT merkintä. Mprenkaat.fi tukkukauppiaat eivät myy yli 2 vuotta vanhaa DOT merkintää.

Ajovarusteet halvempia kuin samat esim. Briteissä.

Kuinka paljon halvempia renkaat ovat verrattuna perinteiseen mp-tarvike liikkeeseen, Tampereella esim R.M. Heinoon, Bike worldiin, Yamaha-centeriin?

Hintoja on vertailtu. Ero on huomattavasto halvempi nettiliikkeelle. Stormille n. 30-40 € halvempi. Joissain tapauksissa jopa hinnanero ovh hintoihin n. 50 €. Esimerkkinä Metzeller Z8 rengas ero Duellin hintoihin n 90 €.

Mitä mieltä siitä että kaikki yritykset eivät suostu vaihtamaan asiakkaan omia renkaita, tai velottavat siitä huomattavan summan rahaa? Vrt MP-maailma 9/2011 sivu 52-53, Mitä maksaa renkaanvaihto?

On firmoja jotka tekevät renkaan vaihtoja myös asiakkaan omiin renkaisiin. Meillä on yhteistyökumppaneita renkaiden vaihdoon liittyen Tampereella, Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä. Mutta lisää yhteistyökumppaneita etsitään ja otetaan vastaan, jos firmaa kiinnostaa niin yhteyttä Mprenkaat.fi. Kaikki moottoripyöräfirmat eivät ole kiinnostuneita, myyvät vain omia renkaita.

Mitä tulevaisuus tuo tulleessaan?

Ruvettu myymään pienille yrityksille. Pikkufirmat säästävät kuluissa, saksankielen käytössä. Pikku yritykselle myydään myös 1 rengas kerrallaan. Pikku firmat saavat myös kappaleittain. Pikku firmoille mahdollisuus saada tunnukset sivuilla, saa alennusta tuotteista.

Myös ajovaruste myynti firmoille.

Renkaat on pääasia, nimenomaan moottoripyörä renkaat. Varusteet, tarvikkeet sivuosa, mutta kulkevat sivussa.

Myyntityötä ensi kesänä myös erilaisissa moottoripyörä tapatumissa.

Yhteistyö asentajien kanssa. Voi tilata renkaan, kun tiedetään toimitusaika, voi varata samalla asennusajan.

Näettekö kasvua?

Kasvu on näkyvissä, ainakin ensimmäisen kesän yhteydenottojen ja kaupanteon perusteella. Kaupankäynti on lähtenyt hyvin käyntiin.Tavoitteena on ottaa suomalaisten haltuun renkaiden nettikauppa. Käytännön tavoitteena on saada eri kaupunkeihin lisää firmoja jotka vaihtavat renkaita. Asennuspalvet tärkeässä asemassa.

Onko tarvetta mainostamiselle?

Google ohjaa hyvin sivustolle. Kun netissä toimitaan, luotetaan että ihmiset löytävät netissä kauppaan. Ei maksullista mainontaa. Hyvät asiakaskokemukset lisäävät asiakkaita. Positiivinen kokemus lisää halua kertoa kokemuksista.

Kaiken edellä mainitun perusteella ja ja siitä uteliaaksi tulleena Moottoripyörän satulasta -blogi keräsi hieman hintatietoa netistä ja teki vertailua. Renkaina oli omaan Suzuki Intruder M800 sopivat renkaat eli edessä 130/90-16 M/C 67H ja takana 170/80-15 M/C 77H renkaat. Rengas merkiksi valittiin Metzeler ME880 Hintatiedot ovat torstain 10.11.2011 hintatietoja firmojen nettisivulta. Tosin harvasta nettikaupasta löytyi ko. kokoa renkaita. Tälläinen kaavio saatiin aikaiseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.