tiistai 28. elokuuta 2012

Moottoripyörän satulasta testaa: No Fog -silmälasien huurtumisestoaine

Näin syyskelien tullessa on hyvä ottaa uusiksi silmälasien eli visiirin huurtumisenestoaineen testi. Viime keväänähän testattiin sekä silmälaseissa että visiirissä Optifog nimistä ainetta, josta ei kuitenkaan saatu mitenkään mairittelevia kokemuksia. Ei ainakaan visiirin huurtumisen estämisessä, mitä tarkoitusta varten ainetta oikeastaan testattiin. Eli se Optifog ei pääse sen pidemmälle näissä "Moottoripyörän satulasta -testaa" arvioissa.

Tällä kertaa äijän kulku suuntautui Ylöjärven Elossa olevaan SpecsSavers-silmälasikauppaan ja sieltä löytyi NO FOG niminen silmälasien huurtumisesto aine. 35 ml suihkepullossa oleva aina kustansi 8 €. Aineen riittoisuudesta en tiedä mitään, sillä ainetta tulee pullosta sen mukaan kuinka lujasti suihkuttaa. Kunnon painalluksella ainetta tulee reippaasti, ja varsinkin silmälaseille riittää pienempikin painallus. Aineen käyttö on helppoa, sitä suihkutetaan puhtaille ja kuiville linsseille tai visiirin pintaan, ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi mikrokuituliinalla kuitenkaan kuivaamatta ainetta täysin pois. Ja annetaan aineen haihtua/kuivua linssin pinnalle, niin että se muodostaa sen huurtumisen estävän kerroksen. Mitä tämä sitten tarkoittaakin? Kokemus varmaankin opettaa jättämään sopivan kerroksen ainetta linssien/visiirin pintaan, ja haihtumaan siitä pois. Käsittely täytyy tietenkin uusia aina kun linssit/visiiri kastuu tai pestään.

No Fog- huurtumisenestoaine

Kypärän visiiri odottamassa No Fog -huurtumisenestoaineen käsittelyä

Ensimmäinen kokeilukerta on nyt edessä, kypärän visiiri on käsitelty aineella ja kokemuksia saadaan varmaan jo viikon sisällä. Koittaahan allekirjoittaneelle arki ja työmatkat aamun tai illan syksyisissä ilmoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.