perjantai 7. syyskuuta 2012

Testissä: No Fog -silmälasien huurtumisaine

Näin nopeasti tulleiden syysilmojen ansiosta on saatu jo reilun viikon ajalta kokemuksia No Fog -silmälasien huurtumisaineesta monipuolisissa olosuhteissa. Ajokelit ovat vaihdelleet tässä Tampereen ympäristössä reilusta 20 °C lämmöstä aina hyytävään 6 °C kylmyyteen. Ja välillä on satanut ja välillä paistanut. Pyörällä on tullut ajeltua pääsääntöisesti työmatkoja, jotka aina välillä taittuvat aamun kylmässä ja kosteassa ilmassa ja aina välillä illan kylmässä, mutta vähän kuivemmassa ilmassa. Mutta on sitä päivisinkin ajeltu.

Visiirin huurtuminen on yleensä ollut onglema syksyisin ja keväisin, varsinkin näissä aamun tai illan ajeluissa, mutta nyt täytyy sanoa että No Fog -silmälasien huurtumisaine on täyttänyt tehtävänsä melko hyvin. Oikeen positiivisesti on saanut yllättyä, kun kerrankin myyjän puheet ovat pitäneet paikkansa. Kypärän visiiri ei ole oikeastaan tämän reilun viikon aikana huurtunut kun aivan hetkittäin ja silloinkin aivan visiirin sivureunasta. Mitään nenän ja suun kohdalta tapahtuvaa visiirin huurtumista ei ole ilmennyt. Aine on toiminut.

Ainoa ongelma minkä huomasin aineen kohdalla oli visiirin muuttuminen tietyssä auringonpaisteessa hieman viiruiseksi. Eli kun aurinko paistaa sopivan matalasta kulmasta näkee visiirissä viiruja, jotka johtuvat mielestäni siitä, että ainetta ei saa pyyhkiä kokonaan kuivaksi, vaan sen pitää antaa haihtua visiirin pinnasta jotta se muodostaisi huurtumisen estävän kalvon. Tässä korostuu se kuinka hyvin ja tasaisesti ainetta on onnistunut levittämään visiirille.

Toinen ongelma on tietenkin se, vesisateen jälkeen tai kun on visiirin kunnolla puhdistanut liasta, ainetta täytyy levittää uudelleen visiirille. Jos ajaa vesisateella visiiri raollaan tai auki, voi joutua levittämään ainetta tiheämpään.

Lisää käyttökokemuksia aineesta tulee vielä varmaan tämän syksyn aikana. Ja talven aikana pääsee testaamaan aineen todellista toimivuutta silmälaseissa ja niiden huurtumisenestossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.