torstai 29. kesäkuuta 2023

Piipahdus Mommilan kyläpuodilla

Pitkästä aikaa tuli ajeltua pikkuinen kesäreissu. Käytiin katsastamassa miltä näyttää Mommilan kyläpuoti. Tosin ei motoristi tiistaina, vaan ihan näin muuten vaan. Mansesta sinne ja takaisin, pikkaisen kierrellen ja kaarrellen. No menomatka oli osittain mitä oli. Täältä Mansesta  kun lähdettiin niin vetäsin Lahden tietä (VT12) aina tuonne Lammille asti. Ei suurempia ruuhkia näin kesäkuun torstaina, matkavauhti sellaset 80-100 km/h, rauhallisesti Intruderilla cruisaillen. Vähän tylsä tie kun on siirtymäksi tehty.

Mutta kun käännyttiin tielle 2951 rupesi jo tuntumaan paremmalta. Hyväpintainen pikku tie Hämäläisessä maalaismaisemassa. Kovinkaan montaa suoranpätkää ei tiellä ollut, mutkaa toisensa jälkeen. Ja siinä sivussa ylä- ja alamäkiä. Customi taipui ihan mukavasti tällä pätkällä. Liikennettä ei ollut nimeksikään, muutamia vastaan tulijoita ja pari traktoria. Niitä pitää muistaa varoa, olla tarkkana mitä mutkan tai mäen takaa ilmestyy. Muutamissa paikoissa oli hiekkaa tiellä, varsinkin mutkissa joutui hieman ajolinjaa hakemaan.

Mutta kyläpuodille päästiin ja paikka ihmeteltiin. Ollaan molemmat sen ikäisiä, että osa tavaroista oli ihan itselle tuttuja lapsuuden kaupoista. Ja se kauppa-auto. Tosin modernimpi versio omista lapsuuden mielikuvista. Mielikuvat ovat mielikuvia, ja aika kultaa muistot vai miten se meni.

Kauppa-auto

Mommilan kyläpuoti

Kyläpuotia sisältä
Kauppa-autoa sisältä.

Takaisinpäin Manseen ajeltiin sitten toista mutkatietä, tietä 290 pitkin. Kiva pätkä sekin oli ajella. Itselle tuttua tietä. Siitä sitten Hämeenlinnan läpi ja tielle 130 kohti Valkeakoskea ja Lempäälän läpi takaisin Tampereelle. Torstaille ihan mukavat kesäajelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.