tiistai 11. heinäkuuta 2023

Tavastia Historic Race 2023

Ahveniston legendaarinen moottorirata. Kaksi päivää historiallisten kilpa-autojen tiukkaa kilvan ajoa. Historic Race Finland järjesti Gulf Historic Race Cup toisen ajoviikonlopun 2 kilpailua heinäkuun alun viikonloppuna. Lähdöt päästeltiin menemään vaihtelevissa säissä. Lauantai kosteassa tai märässä kelissä, vesisateen paiskatessa asfalttia joko lähtöjen välissä tai lähdön aikana. Sunnuntai ajettiinkin sitten poutasäässä, auringon pilkistäessä välillä pitkiäkin aikoja pilvien raosta.

Kosteasta säästä huolimatta lauantain lähdöt saatiin ajettua läpi miltei ongelmitta. Muutamia konerikkoja, niinkuin aina moottoriurheilussa ja eritoten historic-luokissa. Ja yksi rengasvallin kestävyyden kokeilu, joka vaati hieman enemmän töitä vpk:n pojille ja ratavirkailijoille. Ja myöhemmin parin auton taustatiimeille auton rempassa tai kokonaan uuden kilpurin rakentamisessa.


Sunnuntaina päästiin ajamaan kuivalla radalla ja kierrosajat pääsivät paranemaan. Pikku klikkejäkin radalla nähtiin ja pyörähdyksiä siellä täällä. Mutta tämäkin kilpapäivä meni suuremmitta ongelmitta.Molempina päivinä ajettiin samat luokat ja autoja oli lähdöstä riippuen radalla puolesta tusinasta kolmattakymmenettä. Välillä oli mutkissa ruuhkaa ja tilanteita riitti. Radan varrella kameran kanssa kulkiessa otin pyrin ottamaan erilaisia kuvia sieltä täältä. Tosin aika nopeasti autot löysivät paikkansa radalla ja asettuivat jonomuodostelmaan pitkin poikin rataa. Historic Race Finland yhdistyksen nettisivuilta lisää kilpailuista, kalustosta ja luokista. Sekä tietenkin tulokset niin näistä lähdöistä kuin kauden muistakin lähdöistä.

Lauantain kuvat tuli napsittua pitkälti lähtösuoralta ja sen jälkeisestä kurvista. Sunnuntaina olin taas kuvaamassa radan takaosassa Tarun-mutkan ympäristössä. Historic lähdöt olivat sen verran tiukassa nipussa, etten viitsinyt kulkea pitkin rataa eri päivinä. Kaikki kuvat on napsittu Canon EOS M50 mk II ja Tamron 18-270 mm yhdistelmällä. Köykäsellä kalustolla, koska kuvaaja oli liikkeellä prätkällä.

Kuvia nähtävissä enemmän ja isompina Tavastia Historic Race -albumissa Flickr kuvapalvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.