lauantai 9. heinäkuuta 2011

Pirkanmaan tiet: Tesoma-Siuro-Otamus-Jumesniemi-Hämeenkyrö-Viljakkala-Karhe-Kyrönlahti-Murole-Kapee-Tesoma

Tuli tehtyä tuollainen reilun 200 km pikkuajelu kauniina heinäkuisena lauantaina. Kierreltiin kaverin kanssa pikkasen näitä Pirkanmaan teitä, ihan vaan Mansen lähistöllä. Reitti kulki suurinpiirtein seuraavasti: Tesoma (Tampere)-Nokia-Siuro-Otamus-Jumesniemi-Hämeenkyrö-Viljakkala-Karhe-Kyrönlahti-Kuru-Kapee-Aitolahti-Keskusta (Tampere)-Pyynikki-Tesoma (Tampere). Matkalle mahtui niin kaupungin isompia ja pienempiä tietä 30-60 km/h, taajamien välisiä teitä 60-80 km/h, kyläteitä 40-60 km/h, isoja ja pieniä maanteitä 80-100 km/h. Ja eri kuntoisia teitä. Oli mäkeä ja mutkaa, ja aina välillä suoranpätkääkin, tie kulki niin kylissä kuin kaupungeissa, metsien ja peltojen välissä. Alla olevasta kartasta näet reitin ja mahdolliset pysähtymispaikat.


Näytä Ajelu 09.07.2011 suuremmalla kartalla

Mielenkiintoinen päivä tienpäällä. Tiet olivat pääsääntöisesti melko hyvässä kunnossa. Isoimmat ongelmakohdat, jotka jäivät mieleen olivat Siuron ja Otamuksen jälkeen. Siuron päässä tiessä oli melkoisia routavaurioita ja heittoja. Kannattaa pitää varansa. Ja Jumesniemen ja Hämeenkyrön välillä oli sianpaskaa tiellä oikeen reilusti. Hajuhaitta oli melkoinen, mutta onneksi aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, eikä satanut. Märkä sianpaska olisi lentänyt pitkin pyörää ja kuskia ja palanut kuumaan koneeseen ja pakoputkeen kiinni. Siinä olisi ollutkin pesemistä. Tosin tällä pätkällä on tiedossa, että maantalousvekottimet tuovat mukanaan kaikenlaista ainetta tielle.

Jäi tältä reissulta jotain kulttuuriakin kameran kennolle. Tuli sitten otettua valokuva muistomerkistä, siitä ainoasta jonka joku sukulainen on tähän saakka saanut itselleen. Hämeenkyröstä löytyy Arvo Poika Tuomisen muistomerkki.

Arvo Poika Tuomisen muistomerkki, Hämeenkyrössä.
Lähettäjä Moottoripyörän satulasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.