maanantai 6. toukokuuta 2013

Kamera kiinni prätkään

Ajokauden ensimmäisestä, ja toivottavasti viimeisestä, takaiskusta on sitten selvitty, ja Inturderissa on uusi, jälleen, takarengas alla. Toivottavasti nyt päästään pikkasen pidemmälle kuin edelliset 120 km. Ehkä jopa muutama ajokausi eteenpäin. Mutta asiaan. Samalla kun hain prätkän pajalta päätin kiinnittää jo talvella hankkimani kameratelineen ohjaustankoon. Siinä mahdollistetaan kameran kiinnittäminen moottoripyörään. Ja hieman erilaisten valokuvien tai videokuvan ottaminen ja jakaminen maailmalle.

Kiinnike on tarkoitettu Liquid Image Ego HD-videokameralle, mutta ajattelin ja toivoin, että saisin samaan kiinnikkeeseen kiinni myös tarvittaessa Canon PowerShot D10 digipokkarin. Kiinnikkeessä kun on kameroissa standardi 1/4" ruuvikierre, joten siihen saa kyllä kiinni kaikki kamerat joiden pohjasta tuollainen kiinnikereikä löytyy. Eli yleisimmät digipokkarit ja videokamerat. Mutta Intruderin ohjaustanko on vähän hassun mallinen ja kun siinä on vielä kiinni pieni pleksikin, niin ei siinä ollut hirveästi erilaisia variaatioita kiinnikkeen kiinnittämiseksi. Oikeastaan vain yksi mahdollinen ja hyvä paikka. Ohjaustangon vasemmalla puolella pelintyvessä. Kiinnike sinänsä on hyvä, sillä siinä on pieni kuulapää jolla voi hienosäätää kameran asennon kohdalleen. Mutta tähän kiinnikkeeseen tällä paikalla ei saa kiinni muita kameroita kuin Egon. Pleksin kun poistaisi niin tilaa olisi enemmän kameralle. Voi olla että jossain vaiheessa kautta täytyy taas kokeilla miltä tuntuu ajella Intruderilla ilman plelksiä

Liquid Image Egon kiinnike ohjaustangossa. Huomaa kuulapää jolla voi hienosäätää kameran asentoa.

Tältä se sitten näyttää edestäpäin. Tilaa ei aivan ole digipokkarille, paitsi jos poistaa pleksin.
 Liquid Image Ego HD-videokamera on kyllä melko pieni ja istuu itseasiassa melko hyvin tähän kiinnikkeeseen peilin ja pleksin väliin. Aivan kuten kahdesta alla olevasta kuvasta näette. Se kuinka paljon kamera sitten tärisee, joko moottorinvärinöistä tai tuulen voimasta selviää vasta sitten kun ollaan saatu kuvattua ensimmäiset testivideokuvat tällä viritelmällä. Tosin kiinnikkeen alla on melko vahvasta kumista tehdyt palat varmistamassa kiinnitystä ja poistamassa värinöitä.

Ego kiinni prätkässä. Nyt vaan ajelemaan mutkateitä ja kuvaamaan.

Tältä se näytää kuskin pukilta. Aika pieni kamera tuo Ego.
Täysin keskellä omaa ajolinjaa ei kamera ole, mutta ehkä tähän kuvakulmaan tottuu. Alla olevasta kuvasta näkee minkälaisella kuvakulmalla Ego ottaa stillkuvia, samanlaisella kuvakulmalla 0-zoomilla se ottaa myös videokuvaa. Kovin paljon ei prätkän osat tule häiritsemään kuvassa näkyviä tapahtumia.

Tässä kuvassa kuvakulma ja näkymä Egon stillkuvassa. Vähän on sivussa, mutta ehkä siihen tottuu.
Ehkä tässä jonain päivänä pääsen ottamaan ensimmäiset tyyppikuvaukset prätkän ja Egon kanssa, siihen asti joudutte tyytymään maastopyörällä kuvattuun materiaaliin Egon suhteen. Aikaisemmassa postauksessa siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.