lauantai 4. toukokuuta 2013

Onni onnettomuudessa

Sen verra paljon oli muita kulkijoita, autoja ja jalankulkijoita, siinä liikenneympyrässä ettei vauhtia ollut paljon. Olisiko ollut vajaa 25 km/h tai jotain sinne päin. Ja näin tarkemmin ja myöhemmin ajateltuna taisi se prätkä käyttäytyä hieman oudosti jo siinä loivassa alamäessä ennen sitä ympyrää. Mutta siinä ympyrässä se sitten tapahtui, sopivasti ympyrää ajaessa vasemmalle nojatessa. Takarengas tyhjeni kai lopullisesti, ja siitähän ei yleensä hyvää seuraa. Rengas muljahti vanteella ja koko paketti lähti kaatumaan vasemmalle kyljelleen. Mutta pidinpä paketin pystyssä. Vasenta jalkaa maahan ja painoa vastaan ottamaan. Intruder ja kuski taitavat yhteensä painaa reilut 350 kg ja se koko paino tuli vasemman jalan päälle. Kun vielä ajokengät estivät jalan liukumisen piti jonkun paikan antaa periksi. Ja se paikkahan on tietenkin polvi. Onneksi mitään ei mennyt poikki tai muuten rikki, nivelsiteet vain venyivät ja paukkuivat.

Tässä sitä nyt ollaan. Polvi kipeenä, prätkä korjaamolla, ankara v*****s mutta toisaalta huojentunut olo. Ainoa todellinen vahinko on rikkinäinen takarengas. Olisi voinut käydä pahemminkin. Kai? En ole ikinä ennen kärsinyt rengasrikkoa kaksipyöräisellä ajaessa. Rahallisesti tässä tietenkin kärsitään uuden renkaan verran ja menee kauniita kevätpäiviä ajon kannalta hukkaan kun pyörä seisoo korjaamolla.

Mitä tässä sitten tapahtui? Ihan varma en kyllä ole itsekään. Prätkän renkaat oli tosiaan vaihdettu nyt talven aikana. Ja niillä oli keritty ajamaan vasta reilu 120 km. Mutta niin vain takarenkaan yhdestä urasta löytyi noin peukalonkynnen kokoinen viilto läpi kumikerrosten. Olisinko ajanut lasinsirun tai muovinkapoaleen yli, joka olisi viiltäny renkaan niin että kaarteessa se olisi lopullusesti revennyt? Vai voisiko syynä olla karkea sepeli jota ajoradoille kylvetään talven aikana? Yksi mahdollisuus on tietenkin ilkivalta. Joku idiootti on voinut jotain terävää näyttää takarenkaalle tuossa lähiön parkkipaikalla. Mahdollista mutta en siihen haluaisi uskoa.

Syystä tai toisesta takarenkaan urassa oli kuitenkin läpiviilto joka tyhjensi renkaan siinä liikenneympyrässä. Ja jotta en kaatuisi otin koko paketin ja sen painon vastaan vasemmalla jalalla. Nyt vasen polvi huutaa hoosiannaa ja prätkä odottelee uutta takarengasta. Seuraavaksi hoosiannaa huutaa lompakko, kun mennää hakemaan prätkää uuden renkaan kanssa pajalta.. Tulee kohtuu kallis ajokausi, kun noita renkaita joutuu urakalla ostamaan. Kai sen renkaan saisi kasko-vakuutukseen mutta kannattako se? Omavastuu kuitenkin on 150€ ja bonukset tippuvat. Laskelmien paikka.

Näillä mennään kuitenkin tätä ajokautta eteenpäin. Olisin toivonut kirjottavani jotain pisitiivista, mutta ollaa ilosia että kirjoitan kuitenkin jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.