lauantai 1. lokakuuta 2011

Vanhoja kuorma-autoja Mobiliassa

Perinteiseen Mikkelinpäivän vanhaan tienpidolliseen perinteeseen nojautuen oli Kangasalassa Mobilian tieliikennemuseossa nähtävillä tänään vanhoja kuorma-autoja ja tiekoneita. Pitihän niitä nopeasti käydä katsomassa. Kuorma-autot olivat siis Mobiliassa aamupäivästä näytillä ja lähtivät sitten tienpäälle kohti Teiskoa. Letka olisi ollut kiva nähdä tienpäällä ja valokuvata siellä, mutta aikataulut eivät osuneet kohdalleen.

Vanhin auto taisi olla A-mallin Fordin kuorma-auto, jostain 1900-luvun alkupuolelta. Ja siitä sitten kalusto nuoreni. Todella paljon oli näytillä 50- ja 60-lukujen kuorma-autokalustoa. Sisuja ja Vanajia, sekä erilaisia ulkomaalaisia merkkejä. Omaan silmään pisti erityisesti muuta hienosti entisöity ajoneuvo.

A-mallin Ford kuorma-auto

Sisu kuorma-auto

Veteraanikuorma-autoja rivissä.

Jyry-Sisu ja sen kuljettaja.


Vanha vaijeritoiminen Fiskarsin kaivinkonekin oli mielenkiintoinen vehje. Ainakin näin nykyaikaiseen konekalustoon tottuneelle. Ja sen toimintanäytös oli mielenkiintoista katseltavaa.

Fiskars 500 kaivinkone-


Kuvia kuorma-autoista ja työkoneista löytyy Picasaweb albumistani. Kannattaa sieltä käydä katsomassa.

1 kommentti:

  1. Ongelmia blogialustan ja valokuvagallerian synkkauksessa. Kuvat näkyivät blogissa, mutta linkit eivät johtaneet mihinkään. Varsinkin autokuvissa tässä postauksessa, mutta myös muualla blogissa. Yritetty fiksata kuntoon, toivottavasti nyt toimii.

    VastaaPoista

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.