torstai 19. huhtikuuta 2012

Kauden 2012 aloitus

Ajokausi 2012 on sitten korkattu alkaneeksi. Hain tänään mopon talvisäilöstä ja kävin heittämässä pikkaisen lenkin. Ilma oli ihan mukava lämpö sellaiset reilu +8°C ja pilvistä, tosin aurinko yritti pikaisen pilvien takaa paistella. Mikäs siinä oli ajellessa, ja oli kanssa prätkäilijöitäkin liikenteessä. Pitkän talvitauon jälkeen tuntui suorastaan vapaalta päästellä pitkin Mansen tietä.

Samalla tuli poikkeiltua Pyynikin näkötornilla, jo vähän niin kuin perinteiseksi muodostuneella kauden aloittajais munkilla ja kahvilla. Olen varmaan 6 vuonna peräkkäin suunnannut ensimmäisen ajeluni aina keväällä Pyynikin näkötornille kahville ja munkille. Oma pikku perinteeni jota yritän pitää joka kausi yllä. Tokihan Pyynikin näkötornilla tulee kauden aikana käytyä kahvilla ja munkilla muulloinkin, kokoontuuhan Pirkanmaan motoristeja aina tiistai iltaisin.

Kahvia ja munkkia Pyynikin näkötornilla.
Kokeilin talvella hankkimaani Garmin Dakota 10 käsi GPS laitetta tällä ajelulla. Ajatuksena oli testata kuinka se soveltuisi prätkä reissujen dokumentointiin. Kyllähän se sopii, ja tuollaisen reitin sen minulle piirsi kauden ekasta ajelusta. Tosin hieman joutui kikkailemaan, kun sitä siirsi Google Mapsiin. Mutta tulevaisuudessa prätkäreissut varmaankin dokumentoidaan sillä laitteella. Mahtuu hyvin taskuun ja AA patterit kestävät helposti parinkin päivän ajelut.Näytä Kauden 2012 alku suuremmalla kartalla

2 kommenttia:

  1. Hauska vekotin. Tuo reittien dokumentonti onnistuu myös mainiosti kännykän Sports Tracker -ohjelmalla (ilmainen), joka siirtää reitit tietoineen ilmaiseen nettipalveluun. Samalla tallentuvat kaikki nopeudet yms. Katso esim tämän http://www.vanhamoto.net/2011/10/lokakuu-kesa-nyt-on.html lopusta näytönkaappauskuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep jep. Kiva vekotin ja hankittu korvaamaan juurikin Sports Tracker ja Endomondo. Omassa Samsungissa on asennettuna molemmat, mutta nykyisissä älypuhelimissa ongelmaksi tulee akunkesto. Hyvä kun viitisen tuntia jaksavat olla päällä. Toi käsiGPS kun pitää virtaansa parikymmentä tuntia. Ja kun vaihtaa patterit jatkaa jäljittämistä siitä kohtaa missä on patterit vaihdettu. Ja kyllähän tuokin tallentaa nopeuksi ja muita tietoja kts. linkki http://connect.garmin.com/activity/169596992 .

      Poista

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.