maanantai 16. huhtikuuta 2012

Moottoripyörän satulasta testaa: Softcare tekstiilinsuoja-aine

Näin ajokauden kynnyksellä tuli ajankohtaiseksi hakea kypärät, ajovaatteet ja muut varusteet pois varastosta pölyttymästä ja laittaa ne kuntoon. Kypärien visiireihin tuli Optifog huurtumisenestoaine, josta olen kertonut täällä ja täällä. Ajovaatteisiin laitoin kyllästysaineeksi Softcaren tekstiilinsuojan. Sen pitäisi suojata kangastakkia ja -housuja lialta ja kastumiselta. Ainakin myyntipuheiden mukaan.
Erityisesti vaatteille ja asusteille tarkoitettu suoja likaantumista ja kastumista vastaan. Softcare antaa tehokkaan suojan niin kastumista kuin likaantumistakin vastaan muodostamalla tekstiilien kuitujen ympärille molekyyliverkon, joka ei päästä kosteutta ja likaa imeytymään kuituihin. Suojaus helpottaa olennaisesti puhdistamista ja vaatteiden siistinä pitämistä. Softcare suoja sopii kaikille tekstiilimateriaaleille, myös hienoimmille silkki- ja villa-asusteille.

Erinomainen uudelleen kyllästysaine myös kaikille kalvomateriaaleille. Ei vaikuta tekstiilien hengittävyyteen, ulkonäköön tai tuntuun. Softcare-suoja kestää myös muutaman pesun. Helppokäyttöinen ja turvallinen. Pakattu 300 ml kierrätettävästä muovista valmistettuun pakkaukseen, jonka voi hävittää polttamalla tai sekajätteenä.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin tälläistä ainetta vaatteilleni, aikaisemmin olen käyttänyt NikWax pesuainetta. Vaatteet on kyllästetty sillä pesukoneessa, siten että ainetta laitetaan pesukoneeseen ja vaatteet pyöritettään 40 °C kevytpesuohjelman läpi. Näin aine levityy joka puolelle, kuulosta helpolta ja sitä se olikin. Ja aineen vaikuttavuus oli ihan kohtalainen, jossain vaiheessa vesi tietenkin menee myös coretexistä läpi. Mutta nyt ei ollut NikWaxia käytössä vaan kokeiltiin uutta tuotemerkkiä.

Softcare tekstiilin suoja
Aine oli helppo levittää pumppupullosta pestyille vaatteille. Tosin tämä kannattaa tehdä ulkona, sillä ainetta leviää hengitysilmaan ja siitä lähtee melkoinen katku. Itse levittäminen on yksinkertaista, mutta ei mielestäni niin varmaa kuin NikWaxilla. Se, että aineen saa levitettyä tasaisesti joka puolelle vaatetusta, vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Ja silti lopputuloksesta ei voi olla varma. No levitin pullollisen ainetta kahteen Sweepin ajotakkiin ja kaksiin Sweepin ajohousuihin. Enempään ainetta ei olisi riittänytkään.

Lopputuloksesta en vielä sano mitään. Siis siitä kuinka hyvin aine suojaa kosteudelta ja likaantumiselta. Sen näkee sitten ajokauden aikana. Pullon kyljessä lukee, että suojaus kestää muutaman pesun. Joten voi olettaa, että pullolla tai parilla selviää yhden ajokauden läpi. Mutta tähän aiheeseen palataan kauden aikana, sillä myös sateessa tulee aivan varmasti ajettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki tämän blogin kommenti tarkastetaan ennen niiden julkaisemista. Epäasialliset, herjaavat, rasistiset tms. kommentit tullaan poistamaan.